4. generáció

Jakob Glatz 2002-től napjainkig4_Jakob Glatz

Jakob Glatz 24 évesen szembesül azzal, hogy egyik napról a másikra át kell vennie a cég irányítását.

2003-ban a Glatz véghezviszi a régóta tervezett fúziót egyik konkurensével, a Mauthnerrel. A cégegyesülés végül nem jár sikerrel a két cég vállalati kultúrájának különbözőségei miatt. 2 évre rá, miután a remélt szinergiahatás nem jött létre, a vállalatok szétválnak.

2004-ben létrejön Linzben az új üzletág, mely kertészeti termékek forgalmazását végzi. A cég átveszi az éppen megszűnő Beppler alkalmazottait, és hamarosan tekintélyes forgalmat bonyolít. Ettől kezdve a tájépítészeket és klasszikus kertészeteket nemcsak tőzeggel és virágfölddel, hanem növényvédő szerekkel és műtrágyával is ellátja a cég.

Szintén 2004-ben alakul meg az olasz leányvállalat, a Fertlogistik s.r.l., melynek székhelye Dél-Tirolban, a határhoz közeli Sterzingben található. Az új leányvállalat műtrágyával látja el az olasz és osztrák gazdákat.

2005-ben nyitja meg a cég új irodáját Graz belvárosában, ahol Magyarországról és Stájerországból származó gabona kereskedésével foglalkozik. A szállítmányok nagy része innen Szlovéniába és Olaszországba kerül.

2006-ban az olasz leányvállalat beszáll a gyümölcskereskedésbe és mivel Dél-Tirol jelentős almatermesztő, főként almát exportál a szomszédos országok – Ausztria, Németország és a Benelux államok – gyümölcsfeldolgozóiba.

2009-ben, Ernst Weiner halála után Jakob Glatz átveszi a Weiner család részvénycsomagját az Agrar-Speicher-ben. A Glatz cég így kisrészvényessé válik. A gabonatárolásra specializálódott leányvállalat, mely 100.000 tonna gabona tárolására alkalmas, így független raktározó és szállító szolgáltató lesz.

2009-ben Jakob Glatz a hivatalos cégnév lerövidítése mellett dönt, így változik az eredeti „Friedrich Glatz Handels-GmbH & Co KG“ az egyszerűbb „Glatz GmbH und Co KG“ megnevezésre.4_Logo_alt_qu

2010-ben új logóval, és új megjelenéssel jelentkezik a cég.

Csak 2008 és 2010 között mintegy 1 millió eurót fordít a cég infrastruktúrájának megújítására. Kopfstettenben új raktárcsarnok épül, a nickelsdorfi fióktelepet felújítják, és újra üzembe helyezik a zurndorfi silót. A növényvédőszerek szállítmányozásában hosszú évek óta fennálló együttműködés után a cég 8,3 százalékos részesedést szerez az LLT Lannacher Lager- und Transport GmbH-ban.

4_Logo_neu_qu2011 óta a Glatz silók és az Agrarspeicher silók GMP+ tanúsítvánnyal rendelkeznek a gabona és olajos magvak raktározása és forgalmazása terén. Ezzel eleget tesznek az agráriumban létező legmagasabb nemzetközi minőségi szabványoknak.

2011-ben bekerülnek a cég saját márkás termékei, a Farmer’s Country és az Excelsior termékek a magyarországi kiskereskedelmi láncokba, így a magyar leányvállalat is megkezdi működését, mint élelmiszerforgalmazó. A cég fejlődése azóta is töretlenül folytatódik a foodbroking irányába.

4_120 Jahr Feier2012-ben ünnepli a cég fennállásának 120 éves évfordulóját. Ebben az évben kerül elsőként megrendezésre a Marchfelder Agrárnap az orthi kastélyban. A stripfingi silót felújítják, és új hídmérleggel látják el. Az untersiebenbrunni telephely a legnagyobb marchfeldi silóval a telephelyek központjává válik, az irodák felújításra kerülnek. Megkezdődik a telephelyeken is az élelmiszerkínálat egy részének forgalmazása.

4_Stripfing2013-ban átveszi a cég az Olivier Márkaügynökséget, mely új leányvállalatként édességek forgalmazását és képviseletét végzi. Ezzel erőteljes fejlődésnek indul a Glatz élelmiszer üzletága.

Szintén 2013-ban a Fertlogistik sp.z. leányvállalatával együtt a Glatz új leányvállalatot alapít Lengyelországban, melynek profilja műtrágya-nagykereskedelem.