Kronen_slider

Kronenoel_1l_Mais

Kronenoel_0,5l_ZitroneKronenoel_0,5l_Knoblauch
Az osztrák Kronenöl termékek tiszta növényi olajok gondosan válogatott és kíméletesen feldolgozott olajos magvakból. Kiválóan használhatóak sültekhez, grill ételekhez, salátákhoz vagy süteményekbe.

A kukoricacsíra étolaj ragyogó napsárga színű, semleges ízű étolaj, gazdag egyszeresen és főleg többszörösen telítetlen zsírsavakban. Sütéshez-főzéshez, mártások és majonéz készítéséhez is kiváló.

Az ízesített repce étolaj kétféle változatban, fokhagymás és citromos ízesítésben kapható. A fokhagymás repceolaj saláták, mártások, halételek, de lángos és sós tészták készítéséhez is ideális. A citrom ízű repceolajat ajánljuk könnyű salátákhoz, húsokhoz és halakhoz, majonéz készítéséhez és kelt tésztákhoz.

 

Csodálatos tökmagtorta recept

tökmag torta

Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:
2 tojás
70g porcukor
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
60g liszt
60g finomra darált tökmag
4 evőkanál citrom ízű KRONEN repceolaj
½ csomag sütőpor

A krémhez:
60g kristálycukor
100g tisztított tökmag
100ml tej
300g fehér csokoládé
2 tojás
40g kristálycukor
8 lap zselatin
500ml habtejszín

  1. Kenjük ki a tortaformát citrom ízű KRONEN repceolajjal és szórjuk meg liszttel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. (Felső és alsó meleg.)
  2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a darált tökmagot. Verjük habosra a tojásokat, a porcukrot, a sót és a vaníliáscukrot, legalább 10 percig. Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk bele a citrom ízű KRONEN repceolajt. A két masszát óvatosan keverjük össze. Öntsük a tortaformába és süssük 25 percig a középső fokozaton. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni a tortaformában.
  3. A tökmag krém elkészítéséhez a kristálycukrot lassan olvasszuk meg egy edényben (karamellizáljuk) és adjuk hozzá az egész, tisztított tökmagot, jól keverjük össze, majd simítsuk el egy sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni, majd a karamellizált tökmagot egy éles késsel vágjuk apróra.
  4. Verjük fel a tejszínhabot és tegyük hideg helyre. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. A tejet forraljuk fel, az apróra vágott fehér csokoládét keverjük bele, addig kevergessük, amíg homogén masszát kapunk. Folyamatos kevergetés mellet hűtsük ki. A tojást a kristálycukorral vízgőz fölött verjük krémesre. A feloldott zselatint keverjük a tojáskrémhez, majd adjuk hozzá a tejben feloldott csokoládét és ezzel is keverjük simára. Végül keverjük hozzá a tejszínhabot és az apróra vágott tökmagot, simítsuk a tortalapra és 6 órán keresztül tegyük hideg helyre.
  5. Tipp: A KRONEN citromízű finomított repceolaj helyett használhatjuk a KRONEN finomított kukoricacsíra olajt is!
Marilussy's_logoWITOR'S_2Sywan-logosliderBaxters_logoSunRiceKlassikFC_LogoGranny's_logo04_Logo_Dani_slider20_Logo_Nuri_sliderbia_logoLogo_RZ_Natur_Vs1Chivers_logoslider10_Logo_friedel_sliderEmco_logoDelicius_logo24_Logo_Riso Vignola_sliderRoka_logoTetley_logoMexifoods_sliderLakeshore_logoslider18_Logo_Natural_Fruit_slider16_Logo_JohnWest_slider09_Logo_finncrisp_sliderpagen_LogoFilippo_brandsliderKronen_slider26_Logo_Serpis_slider14_Logo_Ilias_sliderlogo_top_taste