Glatz_BalkenSortiment_reis_hülsen_ung_endA rizs rendkívül fontos, egészséges és teljes értékű táplálék, az emberiség mintegy 60%-ának fő eledele. Számtalan fajtája létezik a szemek színe és nagysága alapján, de a különböző fajtáknak más és más a tápértéke is a szénhidrát- és fehérjetartalom aránya szerint.

Kínálatunkban megtalálhatóak a barna rizsek, hosszúszemű, közepes szemű és kerekszemű rizsek, valamint a vadrizs is.

A barna rizs színe valóban barnább, mivel hántolás után nem koptatják le a szemekről az úgynevezett “ezüsthártyát”. Ennek köszönhetően tápértéke magasabb, de főzés után is keményebb marad.
A fehér rizsek közül a hosszúszemű fajták főzés után nem tapadnak össze, pergősek maradnak, míg a rövidebb szemű rizsek összeállnak, szaftosabbak. Ezért rizottók, sushi vagy tejberizs készítéséhez kifejezetten a kerekszemű rizsek alkalmasak.
A vadrizs valójában nem is rizs, hanem egy fűféle termése, de finom diós ízével önmagában vagy fehér rizshez keverve is nagyon finom.

Rizskínálatunkban valamennyi fajtájú rizs megtalálható, sőt kínálunk kifejezetten tejberizshez vagy sushihoz való rizst, valamint finom aromájú basmati és jázmin rizst is! Termékeink bio változatban is elérhetőek, melyeket a Biokontroll Hungária ellenőriz.

A hüvelyesek, mint a bab vagy a lencse, szintén rendkívül fontos alapanyagok nemcsak a magyar konyhában, hanem szerte a világon. Jelentős mértékű, jó minőségű fehérjét, valamint élelmi rostot tartalmaznak, gazdag antioxidáns, vitamin és ásványi anyag források.
Natural Fruit márkánk alatt kínálunk hüvelyeseket bio változatban, melyeket szintén a Biokontroll Hungária tanúsít.

07_Logo_FC_qu 18_Logo_Natural_Fruit_qu 24_Logo_Riso Vignola_qu
logo_top_taste10_Logo_friedel_sliderSunRiceKlassik24_Logo_Riso Vignola_sliderLakeshore_logosliderBaxters_logoChivers_logosliderpagen_LogoMarilussy's_logo18_Logo_Natural_Fruit_slider09_Logo_finncrisp_sliderLogo_RZ_Natur_Vs114_Logo_Ilias_slider26_Logo_Serpis_slider20_Logo_Nuri_sliderDelicius_logoMexifoods_sliderEmco_logoFilippo_brandsliderWITOR'S_204_Logo_Dani_sliderFC_LogoGranny's_logoTetley_logobia_logo16_Logo_JohnWest_sliderKronen_sliderRoka_logoSywan-logoslider