A rizs rendkívül fontos, egészséges és teljes értékű táplálék, az emberiség mintegy 60%-ának fő eledele. Számtalan fajtája létezik a szemek színe és nagysága alapján, de a különböző fajtáknak más és más a tápértéke is a szénhidrát- és fehérjetartalom aránya szerint.

Kínálatunkban megtalálhatóak a barna rizsek, hosszúszemű, közepes szemű és kerekszemű rizsek, valamint a vadrizs is.

A barna rizs színe valóban barnább, mivel hántolás után nem koptatják le a szemekről az úgynevezett “ezüsthártyát”. Ennek köszönhetően tápértéke magasabb, de főzés után is keményebb marad.
A fehér rizsek közül a hosszúszemű fajták főzés után nem tapadnak össze, pergősek maradnak, míg a rövidebb szemű rizsek összeállnak, szaftosabbak. Ezért rizottók, sushi vagy tejberizs készítéséhez kifejezetten a kerekszemű rizsek alkalmasak.
A vadrizs valójában nem is rizs, hanem egy fűféle termése, de finom diós ízével önmagában vagy fehér rizshez keverve is nagyon finom.

07_Logo_FC_qu 18_Logo_Natural_Fruit_qu 24_Logo_Riso Vignola_qu
bia_logoTetley_Logo24_Logo_Riso Vignola_sliderWITOR'S_2Lakeshore_logosliderSywan-logoslider16_Logo_JohnWest_sliderMarilussy's_logopagen_LogoLogo_RZ_Natur_Vs1Kronen_sliderEmco_logoFinnCrisp-LogoFilippo_brandsliderChivers-Export-LogoRoka_LogoFC_Logo20_Logo_Nuri_sliderlogo_top_taste