Glatz_BalkenSortiment_reis_hülsen_ung_endA rizs rendkívül fontos, egészséges és teljes értékű táplálék, az emberiség mintegy 60%-ának fő eledele. Számtalan fajtája létezik a szemek színe és nagysága alapján, de a különböző fajtáknak más és más a tápértéke is a szénhidrát- és fehérjetartalom aránya szerint.

Kínálatunkban megtalálhatóak a barna rizsek, hosszúszemű, közepes szemű és kerekszemű rizsek, valamint a vadrizs is.

A barna rizs színe valóban barnább, mivel hántolás után nem koptatják le a szemekről az úgynevezett “ezüsthártyát”. Ennek köszönhetően tápértéke magasabb, de főzés után is keményebb marad.
A fehér rizsek közül a hosszúszemű fajták főzés után nem tapadnak össze, pergősek maradnak, míg a rövidebb szemű rizsek összeállnak, szaftosabbak. Ezért rizottók, sushi vagy tejberizs készítéséhez kifejezetten a kerekszemű rizsek alkalmasak.
A vadrizs valójában nem is rizs, hanem egy fűféle termése, de finom diós ízével önmagában vagy fehér rizshez keverve is nagyon finom.

07_Logo_FC_qu 18_Logo_Natural_Fruit_qu 24_Logo_Riso Vignola_qu
Tetley_logoWITOR'S_2Granny's_logo24_Logo_Riso Vignola_sliderLakeshore_logosliderSunRiceKlassikLogo_RZ_Natur_Vs120_Logo_Nuri_sliderpagen_Logo09_Logo_finncrisp_sliderMexifoods_slider18_Logo_Natural_Fruit_slider04_Logo_Dani_sliderRoka_logo10_Logo_friedel_sliderFC_LogoBaxters_logo16_Logo_JohnWest_sliderbia_logoChivers_logosliderDelicius_logoKronen_slider14_Logo_Ilias_sliderEmco_logoFilippo_brandsliderSywan-logosliderlogo_top_taste26_Logo_Serpis_sliderMarilussy's_logo