Filippo_brandsliderExtra_Virgin_500

Flippo-Berio-FruttatoFB_fem_web
A toszkán extra szűz olívaolaj, különösen a Lucca környékéről származó, mindig is híres volt kellemesen lágy, gyümölcsös ízéről és kiváló minőségéről. Az 1800-as évek közepétől a luccai kereskedők azzal váltak sikeressé, hogy az Amerikába kivándorolt olasz honfitársaiknak kezdtek el olívaolajat értékesíteni. A sikeres kereskedők egyike volt Filippo Berio, aki 21 évesen hozta létre saját márkáját.

A cég a mai napig is családi kézben van, ám ma már nemzetközi szinten ismert vállalkozás, termékei az egész világon kaphatóak. Sikere a hagyományos olajkeverés és a modern technológiák kombinációjában rejlik, mely lehetővé teszi a Filippo Berio olívaolajok aromájának és minőségének állandó szinten tartását.

Termékválasztékunkban a Filippo Berio extra szűz olívaolaja, Gusto Fruttato extra szűz olívaolaja található meg 500ml-es kiszerelésben.

  • Az extra szűz olívaolaj közvetlenül olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú olívaolaj, klasszikus, kiegyensúlyozott zamatú és kiváló minőségű. Kitűnően használható saláták, tészták, sült húsok és grillezett zöldségek ízesítésére, szószok és pácok alapanyaként, vagy egyszerűen ropogós kenyérre kenve.
  • A Gusto Fruttato testes, gazdag és telt aromájú, kiváló minőségű extra szűz olívaolaj, az extra szűz olívaolajokhoz hasonló módon használható.Pesto_Verde_190
Pesto_Rosso_190Filippo-Berio-Pesto-paradicsom-hot-chili-190gFilippo-Berio-Pesto-paradicsom-ricotta-190g


Az olívaolajokon kívül a Filippo Berio kínálatában pesto szószok is megtalálhatóak.

A pesto jellegzetes olasz fűszerszósz. Nevét a “pestare”, azaz összetörni, összezúzni igéből kapta, hiszen valamennyi változatára jellemző, hogy a hozzávalókat összetörve, zúzva tartalmazza. A Filippo Berio kínálatában kétféle hagyományos pesto fűszerszósz érhető el: a klasszikus zöld változat és a piros, azaz aszalt paradicsomos változat.

  • A klasszikus változat fő összetevői a bazsalikom, fokhagyma, parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fűszerek.
  • A piros pesto az alapváltozathoz képest nagy arányban tartalmaz szárított paradicsomot is, ebből adódik élénk, pirosas színe.

A pesto fűszerszószokat ajánljuk tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen pirítósra kenve.

Már kapható a Filippo Berio pestok paradicsomos-ricottás és chilis változata is!

Lakeshore_logoslider24_Logo_Riso Vignola_sliderLogo_RZ_Natur_Vs1Kronen_sliderSywan-logosliderMarilussy's_logoChivers-Export-Logo20_Logo_Nuri_sliderFilippo_brandsliderTetley_LogoFinnCrisp-LogoWITOR'S_2Ritter Sport -Logopagen_Logobia_logologo_top_tasteEmco_logo