Próbálja ki a Marilussy’s földimogyoróvajat ínycsiklandó receptünkhöz:
Földimogyoró krémleves burgonya-pralinéval
Hozzávalók 12 személyre:
A leveshez:
- 4 vöröshagyma
- 3 alma
- 2 szál citromfű
- 50g gyömbér
- 2 liter zöldségleves
- 2 fej fokhagyma
- 1 üveg földimogyoróvaj
- 150ml szezámolaj
- 1db kókusztejkonzerv
- 1 csipet római kömény
- 1 csipet koriander
- 1 csipet kardamom
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
A burgonyapralinéhez:
- 40g vaj
- 1 tojássárgája
- 200g főtt burgonya
- 50g liszt
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 50g zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés:
Tisztítsuk meg, és vágjuk fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért és az almát, majd aprítsuk fel a citromfüvet is.
A feldarabolt hozzávalókat kevés szezámolajban (ne használjuk fel az egészet, mert a többire még szükség lesz) pároljuk üvegesre (enyhe barnás színű is lehet).
Fűszerezzük római köménnyel, korianderrel, kardamommal és borssal. Süssük össze, majd öntsük fel zöldséglevessel, és főzzük kb. 30 percig.
Adjuk hozzá a földimogyoróvajat és a kókusztejet, és forraljuk fel.
Turmixoljuk össze, közben adjuk hozzá fokozatosan a szezámolajat is. Ha kell, sózzunk utána.
A burgonyapraliné elkészítéséhez törjük át a krumplit burgonyanyomóval, majd keverjük hozzá a vajat, a fűszereket, a tojássárgáját, és annyi lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztes kézzel formázzunk a masszából kis golyókat, és hempergessük meg zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süssük aranybarnára, és tetszés szerint tálaljuk a földimogyoróleveshez.
A recept a www.ichkoche.at oldalról származik.