Finn Crisp – New York Sajttorta Recept
Hozzávalók:
Tészta:
150 g Finn Crisp Original ropogós kenyér
75 g olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
Krém:
600g krémsajt (pl. Philadelphia)
3 evőkanál cukor
3 tojás
1 evőkanál reszelt citromhé
2 csomag vaníliás cukor
200 g tejföl
Öntet:
200 g tejföl
2 evőkanál cukor
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A sütőt melegítse elő 175 fokra. Törje morzsává a Finn Crisp kenyeret és keverje össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Helyezze a masszát egy olajozott sütőformába (cca. 20 cm átmérőjű), úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A krém elkészítéséig helyezze a formát a hűtőszekrénybe. Tegye a sajtkrémet egy mély tálba és elektromos habverővel verje fel, legalább egy percig. Keverje bele a cukrot és verje még egy percig. Keverje bele a tojásokat és verje tovább a krémet. Adja hozzá a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Öntse rá a keveréket a tésztára, helyezze a formát a sütő alsó felébe és süsse 45 percig. Kapcsolja ki a sütőt, picit nyiss ki az ajtaját és 1 órán keresztül hagyja a süteményt a meleg sütőben. Keverje össze a hozzávalókat az öntethez és öntse a sütemény tetejére. Takarja le fóliával és helyezze a hűtőbe 2 órára.
Dekorálja málnával, áfonyával vagy bármilyen bogyós gyümölccsel.
Ismerjen meg további Finn Crisp termékeket itt.