Glatz_Balken_nudeln_ung

OlivenA mediterrán konyha, ezen belül is az olasz ételek, főleg a tészták már régóta népszerűek Magyarországon is, bár a valódi olasz specialitások – antipastik, pesto szószok, különleges tészták – csak az utóbbi években kezdtek ismertté és kedveltté válni. Célunk, hogy egyre bővülő termékkínálatunkkal minél több olasz specialitással ismertessük meg a magyar fogyasztókat is.


Filippo_brandslider

Pesto_Verde_190

Pesto_Rosso_190FB_pesto_chili_190g_web
A pesto jellegzetes olasz fűszerszósz. Nevét a “pestare”, azaz összetörni, összezúzni igéből kapta, hiszen valamennyi változatára jellemző, hogy a hozzávalókat összetörve, zúzva tartalmazza. A Filippo Berio kínálatában kétféle hagyományos pesto fűszerszósz érhető el: a klasszikus zöld változat és a piros, azaz aszalt paradicsomos változat.

  • A klasszikus változat fő összetevői a bazsalikom, fokhagyma, parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fűszerek.
  • A piros pesto az alapváltozathoz képest nagy arányban tartalmaz szárított paradicsomot is, ebből adódik élénk, pirosas színe.

A pesto fűszerszószokat ajánljuk tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen pirítósra kenve.

Tetley_logoSunRiceKlassik10_Logo_friedel_sliderlogo_top_tastepagen_LogoLakeshore_logosliderFC_Logo24_Logo_Riso Vignola_slider20_Logo_Nuri_sliderSywan-logosliderDelicius_logoRoka_logo09_Logo_finncrisp_slider26_Logo_Serpis_sliderFilippo_brandsliderWITOR'S_2Mexifoods_sliderMarilussy's_logobia_logoChivers_logosliderGranny's_logo18_Logo_Natural_Fruit_sliderLogo_RZ_Natur_Vs116_Logo_JohnWest_sliderBaxters_logoKronen_sliderEmco_logo14_Logo_Ilias_slider04_Logo_Dani_slider