Glatz_Balken_nudeln_ung

OlivenA mediterrán konyha, ezen belül is az olasz ételek, főleg a tészták már régóta népszerűek Magyarországon is, bár a valódi olasz specialitások – antipastik, pesto szószok, különleges tészták – csak az utóbbi években kezdtek ismertté és kedveltté válni. Célunk, hogy egyre bővülő termékkínálatunkkal minél több olasz specialitással ismertessük meg a magyar fogyasztókat is.


Filippo_brandslider

Pesto_Verde_190

Pesto_Rosso_190FB_pesto_chili_190g_web
A pesto jellegzetes olasz fűszerszósz. Nevét a “pestare”, azaz összetörni, összezúzni igéből kapta, hiszen valamennyi változatára jellemző, hogy a hozzávalókat összetörve, zúzva tartalmazza. A Filippo Berio kínálatában kétféle hagyományos pesto fűszerszósz érhető el: a klasszikus zöld változat és a piros, azaz aszalt paradicsomos változat.

  • A klasszikus változat fő összetevői a bazsalikom, fokhagyma, parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fűszerek.
  • A piros pesto az alapváltozathoz képest nagy arányban tartalmaz szárított paradicsomot is, ebből adódik élénk, pirosas színe.

A pesto fűszerszószokat ajánljuk tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy egyszerűen pirítósra kenve.

Emco_logoLogo_RZ_Natur_Vs124_Logo_Riso Vignola_sliderMarilussy's_logoBaxters_logoSunRiceKlassikFC_Logo26_Logo_Serpis_sliderLakeshore_logosliderRoka_logoGranny's_logo20_Logo_Nuri_sliderpagen_LogoChivers_logosliderlogo_top_taste09_Logo_finncrisp_slider10_Logo_friedel_slider04_Logo_Dani_slider16_Logo_JohnWest_slider18_Logo_Natural_Fruit_sliderbia_logoMexifoods_sliderDelicius_logoTetley_logoKronen_sliderFilippo_brandsliderWITOR'S_2Sywan-logoslider14_Logo_Ilias_slider