Finn Crisp – New York Sajttorta Recept

Hozzávalók:

Tészta:

150 g Finn Crisp Original ropogós kenyér

75 g olvasztott vaj

1 evőkanál cukor

Krém:

600g krémsajt (pl. Philadelphia)

3 evőkanál cukor

3 tojás

1 evőkanál reszelt citromhé

2 csomag vaníliás cukor

200 g tejföl

Öntet:

200 g tejföl

2 evőkanál cukor

2 evőkanál citromlé

 

Elkészítés:

A sütőt melegítse elő 175 fokra. Törje morzsává a Finn Crisp kenyeret és keverje össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Helyezze a masszát egy olajozott sütőformába (cca. 20 cm átmérőjű), úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A krém elkészítéséig helyezze a formát a hűtőszekrénybe. Tegye a sajtkrémet egy mély tálba és elektromos habverővel verje fel, legalább egy percig. Keverje bele a cukrot és verje még egy percig. Keverje bele a tojásokat és verje tovább a krémet. Adja hozzá a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Öntse rá a keveréket a tésztára, helyezze a formát a sütő alsó felébe és süsse 45 percig. Kapcsolja ki a sütőt, picit nyiss ki az ajtaját és 1 órán keresztül hagyja a süteményt a meleg sütőben. Keverje össze a hozzávalókat az öntethez és öntse a sütemény tetejére. Takarja le fóliával és helyezze a hűtőbe 2 órára.

Dekorálja málnával, áfonyával vagy bármilyen bogyós gyümölccsel.

 

Ismerjen meg további Finn Crisp termékeket itt.